ХТО ТАКІ КРИМСЬКІ ТАТАРИ? науково-художнє оповідання

    Кримські татари — народ, що проживає на півдні України, у Криму, на Херсонщині, у Запо­різькій області. Він розселився й по інших краї­нах: Туреччині, Румунії, Болгарії, Албанії тощо.

    У складі цього народу виділяють три групи: побережани, горяни й степовий. Рідна мова — кримськотатарська, яка зовсім не схожа на українську. Відомо чимало видів ремесел цього народу — вишивка, ткацтво килимів, ювелірні вироби, гончарство, шитво золотом, одяг, музичні інструменти та інші.    

     Мистецтвом кримців захоплюються не тільки в Україні, а й у всьому світі. Кримськотатарська народна музика є вагомою частиною культури України. Народні музичні інструменти кримців мають назви хавал — свистова дудка, сантр — рід цимбал, давул — великий барабан та багато інших.

     Кримці — надзвичайно волелюбний народ, який у своїх піснях втілив думи і сподівання, усі найкращі риси національного характеру.

 




Переглядів: 201
4.11.2022 -

Категорія: історія

Коментарії до ХТО ТАКІ КРИМСЬКІ ТАТАРИ? науково-художнє оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера