ПРЕМУДРА ПРИТЧА (притчу переказала Олена Пчілка)

       Одного разу оповістив премудрий Соломон1, що буде казати мирові своє казання — навчання. Людей посуну­ло — сила! Подумайте тільки: сам премудрий Соломон навчатиме! Певне ж, мовляв, там щось дуже розумне можна почути. Зійшовся мир, вийшов премудрий Соломон.

        Кожне хоче ближче доступитися, щоб не пропустити й слова з премудрого казання. Штовханина та сварка!.. Аж ось усі втихомирилися. Почав премудрий    Соломон гово­рити:

— Слухайте, люди добрі, що я вам казатиму: як маєте що шити, то спочатку вузлики зав'яжіть! Повернувсь і пішов — кінець науці.

      Ви, певне, думаєте: «Що ж це таке? Оце тільки й усього сказав премудрий Соломон? Та що ж тут такого мудрого?» Вам так здається! А тут мудрої науки багато: ось розпоч­ніть шити та не зав'яжіть вузлика. Що з того буде?.. Та й не тільки в шитті, у кожній справі — як не зав'яжеш спочатку вузлик, то нічого й не буде!..

      Чи ж то не мудра Соломонова наука, хоча й коротень­ка?

 

1. Соломон — цар Ізраїльсько-іудейського царства, який  славився надзвичайною мудрістю.

 




Переглядів: 427
15.05.2022 -

Категорія: казка народна

Коментарії до ПРЕМУДРА ПРИТЧА (притчу переказала Олена Пчілка):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера