Павутинка (Рюноске Акутаґава) (Скорочено)

Павутинка

скорочено

 

Павутинка — розповідь японського письменника Рюноске Акутагави, написана у 1918 році. Розповідь оповідає про те, як одного разу Будда ходив по березі райського ставка і в глибинах вод його побачив пекло, в якій було багато грішників. Погляд Будди впав на одного грішника — страшного розбійника, на рахунку якого було одне добре діло. Якось в лісі йому зустрівся маленький павук. Розбійник хотів розтоптати його ногою, але після роздумів зрозумів, що не варто даремно вбивати живу тварину. І тому Будда за один лише цей хороший вчинок захотів врятувати грішника від пекельних мук і, підвісивши тонку павутинку до листу лотоса, опустив її в глибину пекла.

 

Скорчившись від мук, розбійник раптово підняв голову і, вдивляючись в темну глибину, побачив срібну нитку, яка прямувала до нього. Він побоювався, щоб і інші грішники не побачили цю нитку, тому швидко схопив її і почав дертися вгору. Зупинившись на півдорозі, розбійник вирішив трохи перепочити і зауважив, що безліч грішників вже піднімаються вгору по павутинці. Він перелякався, що тоненька нитка не витримає такої кількості вантажу, розірветься, і тоді йому знову доведеться вирушати в пекло. Він почав кричати, що це його павутинка і інші не повинні триматися за неї. В ту ж мить, павутинка лопнула і розбійник знову опинився в пеклі.




Переглядів: 1411
20.10.2017 -

Категорія: ЧИТАТИ (Зарубіжна література) » 7 клас (зар.літ)

Коментарії до Павутинка (Рюноске Акутаґава) (Скорочено):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера