Біблія. Старий заповіт (Створення світу)

Біблія. Старий заповіт (Створення світу)

Бут. 1-2

 

Ви, я знаю, чули любі дітки, що світ створений Богом. Чи могла людина створити світ? Ні, існуючий світ створити не могла. Людина може робити різні речі, — вона вміє робити ящики, кошики. Уявіть собі, що людину зачинили б в абсолютно порожній кімнаті, але при цьому сказали б: «Ти зможеш вийти звідси тільки в тому разі, коли зробиш ящик». Що б тоді було? Чи вдалося б цій людині вийти із цієї кімнати? Ні, але коли б їй дали матеріал, з чого робити, вона зробила б ящик. А Бог створив світ із нічого. «Бо сказав Він — і сталося» (Пс. 32:9). Робити що-небудь із нічого — означає «творити» або «споруджувати». Ніхто не може що-небудь творити, окрім Бога. «Вірою ми розуміємо, що віки словом Божим влаштовані» (Євр. 11:3). «Ти створив усе» (Об. 4:11).

 

Знаєте ви, чому Бог називається Творцем? Тому що Він створив усе. Існує тільки Один Творець. Ні анголи, ні люди не можуть що-небудь творити. Вони не могли б створити навіть маленької комашки.

 

Вам відомо, що Бог творив світ шість днів.

 

І

 

«І сказав Бог: „Хай станеться світло!“ І сталося світло». День перший.

 

II

 

На другий день Бог сказав, і утворилася вода вгорі, ця вода називається хмарами. Потім Він створив і воду внизу. Повсюди можна було бачити воду. Тоді Бог наповнив весь простір повітрям, але повітря, ви знаєте, діти, ніякого вигляду не має.

 

III

 

На третій день за словом Бога з'явилася суша з-під води; вся вода зібралася в глибокі місця, утворені для цього Богом. «Хто загородив море ворітьми... коли Я показав йому мої межі... і сказав: Аж досі ти дійдеш і не далі» (Йов. 38:8). «І назвав Бог суходіл землею, а згромадження вод назвав морями» (Бут. 1:10).

 

Ми ходимо по землі. По воді ми ходити не можемо, море завжди перебуває в русі, але ніколи не може перейти воно далі того місця, яким його обмежив Бог. Бог звелів, і земля вродила траву. Виросли зілля, трава, дерева, квіти.

 

IV

 

На четвертий день Бог сказав, і з'явилося сонце, місяць і зірки. Бог повелів сонцю сходити кожного ранку і заходити щовечора, тому що Бог не бажав, щоб завжди було видно на землі... «Сонце знає свій захід» (Пс. 103:19). Коли ми спимо, вночі буває темно. Але за велінням Божим місяць і зорі світять вночі, так що і вночі ніколи не буває зовсім темно. Зірок на небі так багато, що ми не в змозі навіть підрахувати.

 

V

 

На п'ятий день Бог почав творити живі істоти. Він сказав, і води наповнились рибою, на деревах і в повітрі з'явились птахи.

 

VI

 

На шостий день, за словом Божим, з'явилися на землі тварини: вівці, корови, коні і всякого роду звірі повиходили із землі; з'явилися також бджоли, мурахи, черв'яки. Після цього Бог створив людину. Бог сказав: «Створимо людину за Нашим образом і подобою». До кого звернувся Бог з цими словами? До Свого Сина Господа Ісуса Христа. Син Його брав участь при створенні світу. «Напочатку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог. Воно було спочатку в Бога. Все через Нього почало бути» (Ів. 1:3-4). Бог створив тіло людини із пороху земного, і вдихнув в ніздрі його живе дихання. Людина отримала душу і тіло. Людині була дана таким чином здатність пізнавати Бога. Потім Бог послав чоловікові міцний сон, взяв його ребро і перетворив те ребро на жінку. Всіх створених тварин (істот) Бог віддав для піклування Адамові і Єві. Він благословив їх, поселивши в саду Едемському, і доручив Адамові стерегти рай. Коли Бог закінчив усі справи Свої, Він побачив, що все, що Він зробив, було дуже гарним. Він був задоволений тим, що Він створив. Усе було прекрасним. Світло було яскравим, повітря було наповнене пахощами, сяйво сонця і місяця переповнювало небеса, птахи і звірі, і всі живі істоти були здоровими й щасливими, але щасливішими від усіх були Адам та Єва, тому що вони могли думати про Бога і славити Його.

 

VII

 

Тиждень, як вам відомо, має сім днів. На сьомий день Бог не творив нічого, Він спочив від усіх Своїх справ у цей день. Сьомий день Він назвав Своїм днем, тому що в цей день Він заспокоївся від усіх справ Своїх. З цієї причини ізраїльський народ відпочивав і шанував цей день і назвав його «Днем Господнім». Це субота — день спокою. Ні одне із створених Богом творінь, не вміло словами віддавати Богові хвалу і славу, окрім Адама і Єви. Славословити Бога можуть ангели на небі і люди на землі. А чи славите ви, дітки, Бога? Чи думаєте ви, що ваше славослов'я приємне Йому? Звичайно, тому що прославляючи Бога ви думаєте про Нього. Нагадаємо тепер, що саме Бог створив кожного дня:

 

І день — світло, II день — повітря і хмари, III день — сушу, море, рослини, IV день — сонце, місяць і зірки, V день — риб і птахів, VI день — тварин, ссавців і людину, VII день — Бог нічого не створив, Він спочив від усіх справ Своїх. «За шість днів створив Господь небо, землю, море і все, що в них, а на сьомий день спочив» (Вих. 20:11).

 




Переглядів: 2147
22.10.2017 -

Категорія: ЧИТАТИ (Зарубіжна література) » 8 клас (зар.літ)

Коментарії до Біблія. Старий заповіт (Створення світу):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера