Міжнародний день музики (1 жовтня)

   З 1973 року рішенням ЮНЕСКО з ініціативи композитора Дмитра Шостаковича 1 жовтня було призначене Міжнародним днем музики.

    Можливо, дата для святкування була обрана невипадково, оскільки осінь є улюбленою порою року багатьох видатних музикан­тів, художників та письменни­ків. Осінь — красива і різноманітна, як музика.

    Це свято, звичайно ж, відзначають концертами та музичними фестивалями. Його в наш час святкують у всьому світі, оскільки для музики немає ні національних, ні релігійних перешкод. Традиційно на подібних заходах звучать безсмертні твори світових класиків.

    Учені вважають, що людина завжди жила з музикою. Навіть у печерах археологи знаходять сліди найдавніших музикантів, які зобра­жені на наскельних малюнках. Звучання тих мелодій, які вони відтворювали, нам не дано почути ніколи, але сучасна музика також здатна порадувати своїх шануваль­ників різноманітним соковитим звучанням, що володіє величезною емоційною силою.

    




Переглядів: 456
22.07.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до Міжнародний день музики (1 жовтня):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера