І ВСЕ ЦЕ — УКРАЇНА! (з енциклопедії)

   Зелені Карпати і чорне золото Донбасу. Збурені хвилі Чорного моря і задумливі ліси Полісся. Розлогі та нескінченні, мов людська пам'ять, степи й вічний плин Дніпра, що витікає з далекої історії і впадає в далеке майбутнє...

    Усе це — і не тільки це — Україна. Твоя Україна! Твоя земля.

     На ній жили тисячі поколінь. Вони оборонили цю землю від усіх нападників.   Оборонили для тебе.

     Вони берегли її як найдорожче, що може бути в народу і людини.

     Україна — твоя держава. Велика авторитетна європейська держава. Світ придивляється до неї. Її слава росте і ще більше виросте в майбутньому.

      Україна — твоя надія та мрія про твою особисту будучність, яка найкраще може збутися саме тут, на землі твоїх пращурів і твоїх нащадків, бо завжди найкраще виростати серед рідних людей. На своїй землі. У своїй державі.

      Коли любиш Україну, коли знаєш її, тоді й віра твоя в неї повносилиться, росте і стає великою, як світ.

 

***

   Ти живеш в Україні. 

    У краї, де співають соло¬вейки і виграють на сонці пшеничні лани. Де веселими хвилями котиться Дніпро. Де виросли Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка.

   Твій рід український. А ти — українець чи українка. Бережи свій рід, свою рідну Україну.

 

***

   Яка красива наша Україна — рідний край, наша Батьківщина! Величаві гори, оксамитові ліси, безмежні степи, безкрає море, пшеничні лани! Про неї говорять: солов'їна, писанкова, барвінкова, заквітчана пшеницею, мальвами й чорнобривцями!

Багата й прекрасна наша країна. На її полях колосяться пшениця та жито, ростуть гречка, кукурудза, усміхаються до сонця жовті соняхи, наливаються соком виноград, яблука, груші, сливи, кавуни й дині. Україна має родючу землю, вугілля, залізо, нафту й газ.

   На півдні нашу країну омивають теплі моря — Чорне й Азовське. Є також глибокі озера та повноводні річки. А ще вражають красою величаві гори — Карпати й Кримські.

    В Україні живуть українці, поляки, угорці, болгари, кримські татари, румуни, росіяни, євреї, молдовани, білоруси, греки, гагаузи та представники інших народів.

 

    Українці можуть милуватися красою рідних просторів, багатою спадщиною історичного минулого. 

 

 

 

 

 

 




Переглядів: 565
22.07.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до І ВСЕ ЦЕ — УКРАЇНА! (з енциклопедії):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера