День сміху та Міжнародний день птахів (1 квітня)

День сміху.

    За однією з версій свято День сміху з'явилося ще в Стародавньому Римі, за іншою — в Індії.

    Проте найімовірнішою правдивою версією вважається та, за якою це веселе свято було започатковане у Франції в XVI столітті, коли Новий рік перенесли з 1 квітня на 1 січня. Народ дуже чекав подарунків від свого короля, але так і не дочекався. І назвали цей день Днем обману. Після тривалих гулянь люди почали жартувати одне над одним, розігрувати, і у підсумку цей день став справжнім святом веселощів і гумору.

    Своє визнання свято одержало у XVIIІ столітті.

    І ось уже протягом багатьох століть практично в усіх країнах світу 1 квітня можна пожартувати над своїми друзями, батьками і навіть... учителями.

     Але пам'ятайте, що і ви не застраховані від розіграшів! Будьте напоготові: запасіться відчуттям гумору, приготуйте веселі жарти та головне — не ображайтеся на розіграші самі!

 

Міжнародний день птахів.

    Щорічно 1 квітня у світі відзначають Міжнародний день птахів. Саме цього дня у 1906 році була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.   Причиною підписання Конвенції стало занепокоєння вчених різних країн масовим зменшенням кількості пернатих і загрозою зникнення багатьох їх видів у всьому світі.

     Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки, сквери. Вони є справжніми помічниками і друзями людини. Знищуючи велику кількість шкідників сільського та лісового господарства, птахи зберігають для людей врожаї садів, полів, городів.

 




Переглядів: 464
22.07.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до День сміху та Міжнародний день птахів (1 квітня):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера