Дитячі журнали

БАРВІНОК

  Журнал «Барвінок» був найпопулярнішим дитячим журналом упродовж багатьох десятиліть.

   Перший його номер вийшов май­же 100 років тому — 1928 року. У «Барвінку» друкувалися твори найвідоміших українських пись­менників, які писали для дітей: у 20-30-ті роки — М. Трублаїні, О. Донченка, О. Копиленко; у 60-90-ті роки — Д. Білоуса, В. Нестайка, В. Кави, В. Довжика, А. Костецького; у 2000-ні роки й наші дні — Г. Малик, І. Січовика, М. Пономаренко, Л. Мов­чун та багатьох інших письменників.

    За 86 років авторами віршів, оповідань та казок «Барвінка» стали такі майстри слова, як О. Вишня, М. Рильський, М. Стельмах, П. Тичина, А. Малишко, В. Сосюра, Ю. Яновський, П. Усенко, Л. Костенко, Д. Павличко, І. Драч, Б. Олійник, М. Вінграновський, Є. Гуцало, В. Близнець, Григір Тютюнник, В. Шевчук.

   Завдяки «Барвінку» багато хлопчиків і дівчаток, твоїх ровесників, познайомилися з творами зарубіж­них авторів — Рея Бредбері, Дональда Біссета, Ульфа Нільсона та інших.

 

ПІЗНАЙКО від 6

    Сьогодні одним із найулюбленіших журналів дівчаток і хлопчиків 6-10 років є журнал «Пізнайко від 6».

     Кожний номер журналу присвячено одній цікавій темі. Наприклад, за роки існування журналу побачили світ «Детективний номер», «Ігровий номер», а також представлені теми, як «Майстер на всі руки», «Про футбол», «Про дзер­кало» та інші.

      Головний герой журналу — борсучок Пізнайко. Разом із ним ти розгадуватимеш головоломки, розглядати­меш комікси, мандруватимеш різними країнами, ді­знаватимешся про незвичайних тварин...

      У журналі є основні рубрики: «Читалка», «Світ за очі», «Цікавинки», «Пригоди», «Комікс», «Знай наших», «Кросворд», «Лабіринт».

 

ДЖМІЛЬ

Український журнал для дітей теж називається «Джміль». У ньому можна знайти вірші та казки, розповіді про музику і картини відомих художників. Назва журналу говорить про його зміст. «Джміль» — дослідження, живопис, музика і література.

 




Переглядів: 646
23.07.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до Дитячі журнали:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера