Відомі парки відпочинку та розваг, музеї

Диснейленд — це парк розваг. У ньому відтворений світ мультфільмів і казок. Перший Диснейленд збудували в Америці. Потім Диснейленди спорудили в Японії, Франції, Китаї. Диснейленд придумав мультиплікатор Уолт Дисней. Він вигадав країну, в якій живуть персонажі його мультфільмів. А мешкають вони в казкових спорудах. Усі відвідувачі цього парку можуть з ними розмовля­ти. Говорити про все, що їх цікавить.

Мотузковий парк — це розміщені на висо­ті доріжки, мости, драбини, виготовлені з моту­зок, тросів, колод, брусків та інших матеріалів. Ми зустрілися біля входу в мотузковий парк. Купили квитки і почали маршрут. Інструктор веселими жартами піднімав нам настрій. Там можна видряпатися вгору по мотузковій драбині. Потім пройтися по канатній дорозі. На «тарзанці» політати у повітрі. І, нарешті, опуститися на землю.

Дитландія – це парк професій. У цій країні господарюють тільки діти. Тут діти знайомляться з різними професіями, заробляють гро­ші і витрачають їх на розваги, сувеніри, іграшки. Подорож у парк професій починається з аеропорту. Там на відвідувачів  чекає справжній літак. Спочатку проходиш зону реєстрації і виходиш на територію Дитландії. Потім можна відвідати різні станції — «Аптека», «Супермар­кет», «Театр», «Пожежна частина», «Банк» і багато інших. На кожній із них кипить робота. У Дитландії все, як у справжньому місті. У супермаркеті йде торгівля. У школі йде урок. На телестудії йде запис передачі. У лікарні йде прийом хворих.

Парк атракціонів – це розміщені атракціони для відвідування. На американських гірках можна то злітати вгору, то різко падати вниз. А на оглядовому колесі – повільно піднялися над парком і опустились на землю.

Океанаріум — музей живої морської природи. Там можна побувати на дні океану. Відвідувачів можуть зацікавити різнокольорові рибки. Дуже здивує   своєю поведінкою мудра черепаха. А велика акула навіть трохи налякє. Це незвичне і неймовірне видовище. 

 Тераріум (терарій) — приміщення для утримування дрібних наземних тварин. Там у скляних посудинах живуть різні змії. Серед скель ховаються ящірки. На гілці сухого дерева може причаїтися хамелеон.

Музей іграшки. Там можна дізнатися про історію української іграшки. Побачити, чим бавилися бабусі й дідусі, мами й татусі. Упізнати й свої улюблені іграшки. Яких тільки іграшок нема в музеї! Давні і сучасні , великі і малі, веселі і сумні. У давнину майстри виготовляли глиняний посуд, дерев'яні меблі. Із залишків глини й дерева робили іграшки для дітей. Із глини ліпили свистки, фігурки тварин і людей. З дерева робили коники, візочки, іграшкові меблі.

   




Переглядів: 545
15.05.2022 -

Категорія: різне

Коментарії до Відомі парки відпочинку та розваг, музеї:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера