День святого Миколая (19 грудня)

   День Святого Миколая — веселе народне свято. На нашій землі нема людини, яка би не чула про Святого Миколая. Як у всьому світі діти чекають Санту Клауса, так в Україні діти пишуть листи Святому Миколаю, у яких описують свої добрі вчинки за рік, розповідають про свої мрії та бажання. Але святий  Миколай знає про все, і тому тільки хороші діти отримують від нього подарунки, а неслухняним може перепасти різка.

   Святий Миколай народився в місті Патарі, в Малій Азії, близько 280 року. Після смерті своїх батьків він роздав свою спадщину бідним людям, а сам вирушив до Палестини поклонитися святим місцям. Після повернення додому він прийняв сан священика. Відтоді Миколай допомагав усім, хто потребував

його ласки. Своїми молитвами він утихомирював бурю на морі, рятував хворих, він нікому не відмовляв у пораді і дарував утіху.

     Кожна дитина з нетерпінням чекає на цей день. Бо Микола-чудотворець піклується про дітей, спрямовує їх на праведну дорогу. Зимової ночі — на свій день народження — Святий Миколай спускається з неба на землю. Він іде полями й лугами, а за ним поспішають янголи, що несуть подарунки для добрих і чемних дітей. Заходить Миколай до кожної оселі й кладе дітям гостинці під подушку.

     Напередодні свята діти пишуть листа Святому Миколаю, прохаючи передусім здоров'я собі та своїм близьким.

    




Переглядів: 437
22.05.2022 -

Категорія: різне

Коментарії до День святого Миколая (19 грудня):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера