Чесноти

   Я хочу дізнатися про те, які риси характеру належать до людських чеснот.

Чеснотами називають гарні риси характеру. Відомо, що характер людини розкривається у її вчинках. Учинок — це те, як людина діє, яку справу вона робить — добру, або погану, або безглузду. Зазвичай людина намагається робити добрі вчинки, але інколи поводиться негідно.

   Учинки людини викликають різне ставлення інших людей до неї. Коли людина вчиняє добре, люди ставляться до неї приязно та шанобливо, і навпаки.

   Якщо ти хочеш, щоб люди були до тебе добро­зичливі, поводься з ними так само. Завжди дій за золотим правилом: «Чого сам собі не зичиш, того й іншому не бажай» або «Чини з іншими так, як ти бажаєш, щоб чинили з тобою», «Не роби іншо­му того, чого не хочеш, щоб зробили тобі».

    Які риси характеру є чеснотами? Український народ завжди вважав, що це працьовитість, добро­зичливість, чуйність, щедрість, чемність, сміли­вість, відповідальність.

    Проте в характері людини можуть бути й вади. Наприклад, жадібність, заздрість, пихатість, брех­ливість. Вади людини теж визначаються за її вчинками. Вони відштовхують інших людей, роблять людину самотньою.

    Не буває так, що в людини є тільки чесноти і немає вад, або, навпаки, є виключно вади і зо­всім немає чеснот. Важливо, щоб людина думала про свої вчинки та їхні наслідки. Щоразу, коли ти вибираєш, як учинити, ти вибираєш, яким бути. Пам'ятай про наслідки.

 




Переглядів: 367
31.08.2022 -

Категорія: різне

Коментарії до Чесноти:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера