Київський академічний театр ляльок

    Київський академічний театр ляльок був заснований у 1927 році. Тривалий час театр не мав свого приміщення. А в 2005 році було побудовано справжній казковий палац. Оснащення театру — одне з найкращих у Європі.

    Триповерхова будівля спору­джена у формі казкового замку зі шпилями. У театрі два зали. На першому поверсі є дитяче ка­фе і музей антикварних ляльок. Маріонетки (так ще називають театральних ляльок) знайом­лять нас з історією лялькового мистецтва різних часів і народів.

    На другому поверсі лялько­вого замку «оселилися» дивовижні метелики, тигри і дра­кони. На третьому — чарівні герої казок і мультфільмів.

    У казковому стилі оформлена територія навколо теа­тру. Милують око чудернацькі сходи, фонтани, скульпту­ри казкових персонажів.

    Головні ляльки театру залишаються незмінними вже більше 80 років! Їх час від час реставрують, доповнюють новими фігурами. Але настільки поважний вік маріоне­ток робить вистави ще цікавішими.

                                                         (За Володимиром Тарасюком)

 




Переглядів: 245
16.12.2022 -

Категорія: різне

Коментарії до Київський академічний театр ляльок:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера