Я завжди добрий до інших, але мене постійно ображають, тепер вирішив ображати у відповідь. Есе

    Щодня кожен з нас стикається з величезною кількістю людей. Друзі і родичі,  однокласники і просто знайомі. А що ж робити, якщо хтось образив? Як чинити у подібній ситуації?

     Зазвичай важко переборювати у собі образу. Нелегко пробачати кривдника. А чи потрібно взагалі бути добрим до тих, хто тебе образив? Вважаю, що так. Адже як різними є кривдники, так і різного болю завдають їхні образи. Уяви, що хтось випадково наступив тобі на ногу. Ввічлива людина вибачиться і образа зникне сама собою. А коли не вибачиться, тоді на таке можна подивитися з кращої сторони.  Чи варто тримати образу, коли можеш також випадково комусь наступити на ногу?

     В інших випадках краще, не сердячись, намагатися спокійно з'ясувати непорозуміння. Якщо ж хтось ображає усвідомлено, умисно, варто уникати таких людей.

     Чи потрібно ображати кривдників? Добрій людині ніколи не стане краще від того, коли вона почне ображати інших. Навіть умисних. Мені здається, що образа і злість не приносять радості, щастя. Погано, коли вони надовго поселяються в серці, роблячи його недобрим.

    А може впливати на кривдників власним гарним прикладом? Прощати образи і не дозволяти їм перетворювати душу в камінь. 

   




Переглядів: 1922
30.08.2021 -

Категорія: твори

Коментарії до Я завжди добрий до інших, але мене постійно ображають, тепер вирішив ображати у відповідь. Есе:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера