Цікаво про комах

Павуки дуже добре адаптуються до навколишнього середовища. Вони здатні виживати в найскладніших умовах. Завдяки цьому павуки заселили всі материки, крім Антарктиди. Павуки мають блакитну кров.

• Найбільший павук у світі «Терафоза Блонда» у дорос­лому віці виростає до 30 см і може полювати на ми­шей, жаб та ящірок. Найменшими є павуки «Пату». Десять дорослих осо­бин можуть поміститися на кінчику олівця.

• Більшість павуків живуть майже рік. Та є види павуків, наприклад тарантули, які можуть жити приблизно 15 років.

 

Коник чує ногами, бо там у нього органи слуху.

 

Метелики відчувають смак ногами. Тому вони так терпляче топчуться своїми лапками по пелюстках квітки. 

• Метелики виду ведмедиця Гера водяться і в Україні. Передні кри­ла в них чорного кольору із зеленим відтінком. На них три скісні смуги кремового кольору. Задні кри­ла червоні з трьома чорними крапками. Груди чор­ні, черевце червоне. Та розгледіти ці барви можна лише під час польоту. Коли метелики сидять, то зливаються з темними стовбурами дерев.

• Найбільші метелики живуть у тропічних лісах на берегах Амазонки. До того ж вони й найяскравіші. Агриппіна — жителька Бразилії. Це нічний метелик. Довжина його тулуба — дев'ять сантиметрів, а розмах крил — близько тридцяти сантиметрів. Яскраво-бежеве забарвлення верхнього боку крил мете­лика може зливатися із забарвленням квітів. 

 

Бджоли живуть родинами — роями.

• У кожній родині є королева-матка, трутні й робочі бджоли. Матка і трутні народжують нових бджіл. А робочі бджоли виробляють мед.

• У більшості бджіл-самок є жало, через яке вони мо­жуть впорснути отруту. Так вони захищають себе або свою колонію від ворога. Вжаливши ворога, бджола гине. Медоносні бджоли жалять робочих бджіл з інших колоній, якщо ті намагаються пробратися до них у вулик. А бджолина матка перевіряє стільники, у яких розви­ваються нові можливі матки. І вбиває їх одну за одною, щоб зберегти своє життя і королівський статус.

 

Гусениці — це діти метеликів. У метеликів, як і в ба­гатьох інших комах, у процесі розвитку повністю зміню­ється зовнішній вигляд. З яйця вони перетворюються в гусінь, потім у лялечку, а потім у метелика. Такий спо­сіб перетворення з личинки в лялечку і в дорослу особу називається метаморфозом.   

 




Переглядів: 420
15.05.2022 -

Категорія: біологія

Коментарії до Цікаво про комах:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера