ГОЛОДОМОР (Ольга Тагліна) науково-художнє оповідання

    Ніхто й не міг уявити, що в країну з родючими чорноземами може прийти страшна біда — голод. Та тільки не земля була винна в тому, що на ній вмирали люди. Винна в усьому була політика, яку проводили більшовики, створюючи монолітну державу.

    Бажаючи розправитися з непокірними селянами, які не хотіли вступати в колгоспи, добровільно розлучатися з нажитим добром на користь радянської влади, більшовики оголошували їх ворогами.

    Прагнув Сталін повністю придушити національний дух українців, їхнє вольнодумство. Для цього скористався він страшною зброєю — штучно створеним голодом.

    Загони більшовиків забирали усе їстівне, включно зі свійською худобою. Не залишали і зерна з нового урожаю, охороняючи зі зброєю поля і склади, за вкрадену жменю зерна голодну людину розстрілювали на місці. Не давали людям виїхати з голодного краю, прирікаючи їх на повільну і страшну смерть. Через те, що голод був наслідком дій уряду Радянського Союзу, коли людей морили голодом, і саму подію прийнято називати Голодомором. Ця страшна трагедія забрала життя мільйонів людей. Народ України шанує вічну пам'ять своїх загиблих співвітчизників.

      Унаслідок голодомору особливо постраждали селяни. Але і проти української інтелігенції були здійснені репресії. Для них створювались концтабори1, в яких люди гинули тисячами від тортур, голоду і виснажливої непосильної роботи.

1. Концтабір — місце масового ув'язнення та знищення військовополонених, політичних в'язнів.

 




Переглядів: 352
22.05.2022 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до ГОЛОДОМОР (Ольга Тагліна) науково-художнє оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера