ЧИТАЧ МАКСИМКО (оповідання) Марія Манеру (переклала з іспанської Ольга Соколова)

    Максимко захоплювався читанням. Романи, опові­дання, поеми, пісні. Він читав усе без зупинки та був найщасливішою людиною, яку можна уявити!

    Одного разу він вирішив, що прочитав достатньо, щоб використовувати в житті все, про що він дізнав­ся з книжок. Але світ дуже відрізнявся від того, яким його собі уявляв Максимко. У світі більше не існува­ло замків, сміливих лицарів і прекрасних принцес. У справжньому світі було багато людей, які поспіша­ли кудись, та багато машин, які швидко їхали, кожна у своєму напрямку. Усі люди дивилися на годинники, постійно розмовляючи по телефону. Максимко вирі­шив, що повинен допомогти усім цим перехожим, які здавалися йому такими нещасними. Він знав тільки один спосіб зробити їх щасливими… Читання!

    Він прийшов на головну площу міста та почав голосно читати свою улюблену книжку. Спочатку його слухала лише одна дівчинка, але згодом поруч зупини­лося багато перехожих. Вони забули про свої справи та поганий настрій, про самотність і годинники… Разом із героєм книжки вони подорожували у далекі світи. Люди почувалися щасливими так само, як і Максимко.

    Спробуй полюбити читання, і ти обов'язково відчуєш те саме!

      




Переглядів: 1100
5.07.2022 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до ЧИТАЧ МАКСИМКО (оповідання) Марія Манеру (переклала з іспанської Ольга Соколова):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера