Хто зображений на гривневих купюрах

    Ті, хто користувалися грошови­ми купюрами, які мають обіг в Україні, бачили, що на них хтось зображений. А чи знаєте, хто саме?

    На грошовій купюрі в одну гривню зображено кня­зя Володимира Великого, який у 10 сторіччі очолю­вав і зміцнював Київську Русь. Так називали колись державу, яка нині зветься Україна.

    На двох гривнях зображено князя Ярослава Мудрого, який в 11 сторіччі керував Київською Руссю і за якого була зібрана перша бібліотека, від­кривалися школи, навчалися діти.

    На п'яти гривнях зображено портрет державного і військового діяча України — гетьмана Богдана Хмельницького.

     На десяти гривнях — портрет українського гетьмана Івана Мазепи, який у 18 сторіччі боровся за незалежність України, дбав про розвиток освіти й культури.

    На інших купюрах — портрети видатних українських письменників. На купюрі 20 гривень портрет Великого Каменяра Івана Яковича Франка, 100 гривень — Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, 200 гривень — поетеси Лесі Українки.

     На п’ятдесяти гривнях – портрет видатного діяча Михайла Грушевського.

     На купюрі 500 гривень зображений портрет українського філософа Григорія Сковороди.

    На 1000 гривнях — портрет видатного вченого Володимира Вернадського.

 

Зверніть увагу, як змінюється слово гривня: одна гривня, дві, три, чотири гривні, п'ять — двадцять гривень.

 

Готівка — це гроші. Розрахуватися готівкою — означає заплатити за товар чи послуги грошима. Безготівковий розрахунок здійснюється шляхом перерахунку коштів без наявних грошей. Наприклад банківською карткою.

   




Переглядів: 798
3.05.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до Хто зображений на гривневих купюрах:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера