РЕФЕРАТ на тему «Україна – ЄС»

1. ВЛАСНА ДУМКА ПРО ДОСЯГНЕННЯ МЕТИ
На мою думку, нашій державі під силу досягти цілей, визначених в Угоді про асоціацію, коли буде вольове прагнення державного апарату до змін у багатьох сферах. Уряд повинен виважено та рішуче іти у напрямку зближення з Європейським Союзом, щоб покращити взаємозв'язки та довіру протилежної Сторони. Здійснювати певні реформаторські дії, які б сприяли наближенню правил, за якими функціонує  державний сектор, політика та економіка Європи, до правил, якими надалі має керуватись Україна, відповідно. На сьогоднішньому етапі треба посилювати співробітництво у сфері юстиції, свободи та безпеки, верховенства права, в першу чергу у боротьбі з корупцією, злочинністю та іншими загрозами нашого суспільства. Очевидно, що покращення  ситуації  у невирішених питаннях сприятиме діалогу та прискореному утвердженню України, як гідної держави серед інших держав-членів Європейського Союзу, що, відповідно, пришвидшить здійснення початкових та основних цілей, вказаних в Угоді.

 

2. ЗАГАЛЬНІ УМОВИ ВСТУПУ УКРАЇНИ В ЄС
Політичні критерії — стабільність інститутів, що гарантують демократію, верховенство права, повагу до прав людини, повагу і захист національних меншин.
Економічні критерії — наявність дієвої ринкової економіки і здатність витримувати конкурентний тиск і дію ринкових сил у межах ЄС .
Інші критерії — здатність узяти на себе зобов’язання, що випливають з членства в ЄС, включаючи суворе дотримання цілей політичного, економічного, валютного союзу.
3. ПЕРЕВАГИ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ
У політичній сфері:
— будучи членом ЄС, Україна буде залучена до Спільної європейської політики безпеки та оборони (СЄПБО), яка гарантуватиме Україні державний суверенітет і територіальну недоторканість;
— стабільність політичної системи.
У сфері бізнесу та економіки:
— забезпечення розвитку малого та середнього бізнесу (набуває особливої значущості проведення політики продуктивна зайнятості);
— впровадження стандартів ЄС у виробництво;
— можливості для динамічного розвитку туристичної та рекреаційної галузі, розширення міжнародного співробітництва в цій сфері;
— об'єднання енергетичних потенціалів країн у масштабах Євразійського континенту.
Розвиток у напрямку екологічності;
— викорінення корупції сприятиме економічному профіциту. 
У соціальній сфері:
— формування середнього класу;
— реформування освіти, охорони здоров'я, соціального захисту;
— ефективний захист прав людини в інституціях ЄС.
У культурній сфері:
— поширення української культури в країнах ЄС;
— широкий доступ до інформаційного потенціалу.
4. ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ
1. За дванадцять років кількість європейців, які підтримували вступ України до Європейського Союзу дещо знизилась – з 55% у 2005 - 2007рр. – до 48% у 2017р. 
2. Третина, хто виступає проти вступу України в ЄС, аргументує це тим, що ЄС на теперішньому етапі свого розвитку не може дозволити собі подальше розширення. І стільки ж (31%) вважають, що прийняття України спровокує економічні проблеми в Євросоюзі.
40% тих, хто підтримує вступ України в ЄС вважають головним аргументом те, що Україна є частиною Європи. А 34% прихильників вступу наголошують, що цей крок допоможе посилити демократію в Україні.
3. «75% українців підтримують євроінтеграцію. Більшість з цих людей ніколи не були в Європі, вони ідеалізують її, це для них певною мірою міф — що Європа це тільки якість життя, але це і відповідальність, і певні європейські проблеми».
4. Я позитивно ставлюсь до можливості вступу України до Європейського Союзу. Насамперед тому, що це дозволило б нашій державі вийти на один рівень з провідними країнами Європи та слідувати у напрямку стабільного розвитку у всіх сферах. Вступ України до Євросоюзу дозволить долучитися до його економічних і соціальних програм, отримати доступ до європейської системи освіти, охорони здоров'я, ринку праці. Через певний час позитивні наслідки європейської інтеграції повинен відчути на собі кожний громадянин України – проте, як і зазначалось вище – «Європа це не тільки якість життя, це і відповідальність».
Використана література
Підручники.
Великий довідник школяра.
Інтернет.



Переглядів: 3801
10.04.2021 -

Категорія: Реферати

Коментарії до РЕФЕРАТ на тему «Україна – ЄС»:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера