ІГРИ НЕСКОРЕНИХ науково-популярне оповідання

     У 2013 році принц Гаррі (герцог Сассекський з Великої Британії) відвідав Warrior Games (Ігри воїнів) у США. Учасниками цих ігор були військово­службовці, які одержали травми.  Принц побачив, що спорт відіграє важ­ливу та корисну роль у реабілітації1 по­ранених, травмованих або хворих вій­ськовослужбовців та ветеранів.

     Принц Гаррі заснував Фундацію Ігор Нескоре­них (Invictus Games Foundation).

     Уже в березні 2014 року відбулися перші Ігри Нескоре­них у Лондоні. У них узяли участь 400 спортсменів із 13 країн.

      У вступній промові принц сказав: «Більшість із нас ніколи не зіткнеться з жахами поля бою. Жахами, які здатні назавжди залишити слід на тілі та в душі чоло­віків і жінок, що віддано служили своїй країні. Як їм вдається подолати наслідки важких травм? Як ми можемо змінити сприйняття людей з інвалідністю в суспільстві та розповісти всьому світу про силу підтримки на шляху до відновлення? Ігри Invictus Games демонструватимуть силу спорту, підтримку воїнів з інвалідністю». Він також повідомив, що травмовані солдати не будуть забуті, і звернувся до майбутніх глядачів Ігор: «Прийдіть і покажіть свою підтримку, гляньте, через що цим воякам довелося пройти».

       Другі Ігри відбулися через два роки, у травні 2016, в Орландо, а кількість учасників зросла до 500 осіб із 15 країн.

       Треті Ігри в канадському Торонто, що відбулись у вересні 2017 року, стали найбільшими змаганнями в іс­торії Іпуіоіпв Games та запам'яталися всій Україні пер­шим виступом нашої збірної.

      У 2018 році Австралія стала четвертою країною, яка приймала Ігри Нескорених. На них приїхали учасники з 8 країн, включно з Україною. Змагання проходили з 11 видів спорту.

     Глядачі на трибунах оваціями підтримували змагаль­ний дух учасників з важкими травмами, ампутованими кінцівками. А учасники долали бігові дистанції, крутили педалі велосипедів, веслували, стріляли з лука…

     Учасники української команди вже мають чималі до­сягнення. В Канаді вони завоювали 8 золотих, 3 срібні та 3 бронзові медалі. В Австралії українські спортсмени здо­були 7 золотих, 10 срібних та 3 бронзові медалі.

 

1. Реабілітація — відновлення здоров'я осіб, які перенесли травми та захворювання.

  




Переглядів: 180
16.05.2023 -

Категорія: різне

Коментарії до ІГРИ НЕСКОРЕНИХ науково-популярне оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера