БІАТЛОН — ЦЕ ТЕ, ЩО Я ДУЖЕ ЛЮБЛЮ (Галина Терещук) оповідання

    Тарас Радь — наймолодший паралімпієць* збірної України. Попри невеликий досвід у спорті, на Паралімпійських іграх у південно- корейському місті Пхьончхані у бе­резні 2018 року він виборов чет­верту золоту медаль для України — у біатлоні (12,5 кілометрів сидячи). Молодий українець стріляв відмінно.

— Не маю ще такої відповідної сили, але позмагатись можу, — дуже скромно говорив про себе 18-річний Тарас Радь за два місяці до початку Паралімпійських ігор. Молодий спортсмен був налаштований на перемогу і дуже хотів показати високий результат. А для цього були потрібні що­денні тренування і наполеглива праця.

— Я третій рік займаюся спортом. Дуже люблю біатлон. Коли приїхав на перший чемпіонат, то тренери побачили, що я можу показати результат. Так помаленьку поїхало. Є вже кілька нагород і навіть «золото». Біатлон — це те, що я дуже і дуже люблю. Але ось лижні гонки мені ще не вдаються так, як треба, — каже спортсмен.

    Тарас Радь показав блискучі результати на Кубку світу-2018 із лижних перегонів та біатлону в місті Оберрід (Німеч­чина). Він став найрезультативнішим спортсменом — виборов золоту, срібну та бронзову медалі. Хлопець ще раз довів собі й таким людям, як він, що в житті можна досягнути успіху, якщо багато працювати, йдучи до своєї мети.

    У Тараса відсутня нога від коліна.

— Я косив біля хати і порізав косою м'яз. Довелось ампутувати частину ноги. Мені зробили протез.

    Протез не заважає Тарасові ані грати з друзями у футбол чи волейбол, ані кататися на велосипеді.

    За роки, відколи хлопець у великому спорті, змінилось і його власне життя. Він став активнішим і більше спілкуєть­ся з різними людьми.

    Найбільшою мрією для Тараса Радя була паралімпійська медаль. Він дуже розраховував на перемогу в біатлоні. І його мрія здійснилася.

 

* Паралімпієць — спортсмен з інвалідністю, учасник Паралімпійських ігор. 

 




Переглядів: 386
3.02.2023 -

Категорія: різне

Коментарії до БІАТЛОН — ЦЕ ТЕ, ЩО Я ДУЖЕ ЛЮБЛЮ (Галина Терещук) оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера