Писемне мовлення

 

Якщо слова записа­но буквами, — це писемне мовлення. Акуратне письмо є свідченням поваги до того, хто читатиме твій запис у зошиті.

 

Правила писемного мовлення.

1. Пиши чітко, красиво, акуратно.

2. Будь уважним під час списування.

3. Перевіряй себе.

4. Якщо помітиш помилку, акуратно закресли й напиши правильно поряд або зверху.

 

Як виникло письмо

   Колись дуже давно люди спілкувалися лише усно. Однак часто виникала потреба передати якусь важливу звістку на далеку відстань. Телефонів і телеграфу ще не було. Як бути?

   І тоді люди стали робити на каменях і скелях зарубки — знаки, ма­люнки, а потім, набагато пізніше, винайшли букви. У кожного народу були свої букви. Вони часто були схожими на букви інших народів. Проте кожен народ буквами став позначати звуки своєї мови. Так вини­кло письмо. Кожен, хто знав, якою буквою познача­ється той чи інший звук, міг записати слово, якесь повідомлення і навіть написати книжку.

    Книжки писали повільно, бо від руки виводили кожну букву. Це було незручно. І з часом (пройшло багато-багато років) винайшли друкарський верстат. Рукописні букви було незручно друкувати, їх трохи спростили та стали називати друкованими. Тому в алфавітах завжди поряд друкована й рукописна букви.

     Щоб навчитися читати й писати, діти в шко­лі стали вивчати ці букви. 

 

 

З якою швидкістю людина може писати?

Виявляєть­ся, що у звичайних умовах швидкість письма дорослої людини становить 15—20 слів на хвилину. Але слід не забувати, що написане нами буде читати інша людина, тому письмо має бути чітким і охайним. Будь уважним, коли щось пишеш!

     




Переглядів: 555
3.05.2021 -

Категорія: українська мова

Коментарії до Писемне мовлення:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера