Я ДРУЗІВ НЕ ПРОДАЮ (Нана Деменкова) оповідання

    Жила собі одна дівчинка і мріяла вона назбирати більше за всіх папірців для крамниці, щоб усе-пре-все купити: і ляльку, і стрічку, і візочок для ляльки. Та найбільше за все вона хотіла купити собі друга, бо друзів у неї не було. Мала вона живого кролика, і дуже їй хотілося його продати.

     Сидить дівчинка й чекає — коли ж із нею хто-небудь у «крамницю» пограється. А ніхто не приходить. І раптом бачить вона: йде хлопчик, а в руках у нього кролик — такий самий, як у неї. «Мабуть, теж про­дає, — подумала дівчинка. — От із ним я й пограюся». Підходить вона до хлопчика й питає:

— Скільки коштує твій кролик?

— Це мій друг, — відповідає хлопчик, — я друзів не продаю.

    Подумала дівчинка й каже:

— Тоді, може, ти мого кролика купиш?

— Ні. У мене дві морквинки є, давай я тобі подарую, і ми разом будемо кроликів годувати, — усміхнувшись, відповів хлопчик.

    Погодували вони кроликів і подружились. І кролики теж подружилися. Зрозуміла дівчинка, що дружити цікавіше, ніж папірці збирати. А в «крамницю» відтоді вже ніхто не грається.

 

План.

1. Мрія купити друга.

2. Хлопчик з кроликом.

3. Друга не продаю.

4. Купиш мого?

5. Краще будемо годувати кроликів.

6. Діти подружилися.

  




Переглядів: 1625
9.04.2021 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до Я ДРУЗІВ НЕ ПРОДАЮ (Нана Деменкова) оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера