СПЛЯЧА КНИГА (літературна казка Василя Сухомлинського)

    На полиці, серед книг про далекі країни й небачених звірів, стояла велика цікава Книга.   У ній розповідалося про могутнього богатиря. Букви в цій Книзі яріли, як розпечене залізо.  Вона мала дивну властивість: як тільки доторкнеться палаючо-вогненне слово до людського серця, в ньому займеться вогник. І людина, в якої у грудях б’ється серце з цим вогником, стає могутньою і непереможною.

    Але минув уже не один рік, як Книгу читали. Щотижня Господиня знімала її з полиці, обережно витирала з обкладинки пилюку й знову ставила на полицю. Книга чекала – ось-ось її прочитають, та ніхто її навіть не розгортав.

    Часто до господаря приходили гості. Господар любив показувати книги: дивіться, які в моїх книг красиві палітурки.

     Стали вогненні букви меркнути. Потемніли палкі слова. Могутній богатир, про якого розповідалося в книзі, заснув. Тепер уже на полиці стояла не Вогненна, а Спляча Книга.

    




Переглядів: 535
21.07.2021 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до СПЛЯЧА КНИГА (літературна казка Василя Сухомлинського):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера