СІМ РАЗІВ ВІДМІРЯЙ – ОДИН РАЗ ВІДРІЖ (Віть Вітько) оповідання

     Крилатий вислів «Сім разів відміряй — один раз від­ріж» чуємо щоразу, коли йдеться про якісь відповідальні рішення. Очевидно, що нічого такого в буквальному зна­ченні слова ми не повинні міряти, а тим паче різати. Але ж хтось вигадав усе це чи робив таке колись, якщо вислів став відомим.

    Тож дослідити вдалося ось що.

    Маленьке українське містечко. Швець Панас. Кру­титься у своїй майстерні як дзиґа. Люди із замовленнями йдуть та йдуть. Полотно й тканини несуть і несуть. Син Грицько робить вигляд, що зайнятий, ховаючи очі під лавку — лінькуватий вдався. Панас не витримує: «Допо­магай, сину, бери ножиці й ріж по наміченому».

    Це було в понеділок. Грицько нічо­го не відрізав. І у вівторок, і в середу, й так до кінця тижня. Ходив, насіння лузав, новини в інтернеті читав, себе з лінійкою в Іnstagram постив. Наступ­ного понеділка Панас не витримав: «То де ж той рукав, який ти мав сім днів тому відрізати?» А Грицько йому такий у відповідь: «Сім разів відміряй, батьку, а один раз відріж!»

    Так і пішло у світи з легкої руки Панасового Грицька.

 




Переглядів: 220
3.12.2022 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до СІМ РАЗІВ ВІДМІРЯЙ – ОДИН РАЗ ВІДРІЖ (Віть Вітько) оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера