Правила гри в настільний теніс

Для гри необхідні: стіл, сітка, ракетка, м'яч.

 

Гра починається після жеребкування з подачі м'яча одним із гравців.

 

Після удару ракеткою по м'ячу він повинен зробити відскік від столу на стороні подаючого, перелетіти сітку, не зачепивши її, і торкнутися столу на іншій стороні. При подачі гравець, а також його ракетка й м'яч повинні перебуває за задньою лінією столу. З 1 вересня 2002 року подача вважається неправильною, якщо м'яч, поданий над столом або з ходу. 

 

Якщо м'яч при подачі зробив відскік від столу на стороні подаючого, перелетів сітку, зачепивши її або стійки сітки, і торкнувся столу на іншій стороні - очко не зараховують та проводять переподачу. Їх кількість необмежена.

 

Приймаючий відбиває м'яч, що відскочив на його стороні, назад на сторону подаючого; той, у свою чергу, відправляє його на сторону приймаючого, і так триває доти, поки хто-небудь із гравців не допустить помилки. Кожна помилка дає супротивникові 1 очко.

 

Гравець виграє очко, якщо супротивник:

— неправильно подасть м'яч;

— відіб'є м'яч в польоті до його дотику до столу;

— відіб'є м'яч за межі столу;

— не зможе прийняти правильно посланий м'яч;

— відбиваючи м'яч, торкне його ракеткою більше одного разу або піймає м'яч на ракетку, а потім кине його;

— торкнеться м'яча під час розиграшу будь-якою частиною тіла, що перебуває над столом, або зачепить сітку, стійку столу.

 

Після кожних 2 очок (до 1 вересня 2001 р. — кожних 5 очок) подача переходить до приймаючого.

Партія вважається виграною після того, як один із гравців набере 11 очок (до 1 вересня 2001 р. — набере 21 очко) при перевазі не менш ніж в 2 очка. При рахунку 10:10 (до 1 вересня 2001 р. — при рахунку 20:20) подачі чергуються після кожного очка. Після кожної партії гравці міняються сторонами й черговістю подач. Гра складається з 5 або 7 партій.

    




Переглядів: 696
9.04.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до Правила гри в настільний теніс:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера