Всесвітній день яблук (21 жовтня)

    Всесвітній день яблук придумали у 1990 році британці, які вважаються найкращими гурманами цього фрукта. Цей день, 21 жовтня, у різних країнах відзначають по-різному.

    Яблуко — не просто дуже популярний фрукт, це символ пізнання, спокуси, любові та родючості. Напевно, із жодним з фруктів не пов'язано стільки міфів і легенд, як з яблуком. У слов'янському фольклорі безліч пісень та прислів'їв, присвячених «райському фруктові». Та й у сучасному світі куди без «надкушеного» яблука Apple!

    Втім, це і не дивно, яблука є, мабуть, найпоширенішими фруктами в світі, яблуко в багатьох країнах — це перший фрукт, який пробує дитина.

    Українці не менше британців люблять яблука. В наших садах обов'язково ростуть кілька сортів цього фруктового дерева, а багатий урожай яблук символізує достаток української родини.

     Яблуко — це скарбниця корисних речовин, мікроелементів та вітамінів, тож воно має бути в раціоні кожного, хто дбає про своє здоров'я. Англійське прислів'я говорить: «An apple a day keeps the doctor away», тобто «Одне яблуко в день — і про лікаря можна забути».

   




Переглядів: 541
22.07.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до Всесвітній день яблук (21 жовтня):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера