ІСТОРІЯ СНІГОВИКА науково-художнє оповідання

      Чи ти замислювався, друже, що символізує сніговик за вікном та кому вперше спало на думку зліпити такого зимового красеня?

      Сніговик — відомий в усьому світі символ зимових свят. Щойно випаде перший сніг, дітвора залюбки вибігає надвір, щоб зліпити сніговика. Дорослі охоче допомагають малюкам, радіють приходу зими, наче повертаються в чудовий світ дитинства.

Сніговиків ліплять з кількох куль, замість очей зазвичай вставляють шматочки вугілля або ґудзики, замість носа — морквинку, а в руку дають мітлу. На голові сніговика красується відро, а шию прикрашає намисто з ягід або барвистий шарф.

    У багатьох країнах побутують старовинні повір'я і традиції, пов'язані зі сніговими чоловічками. Науковці стверджують, що сніговики відомі з часів середньовіччя. Найдавніший малюнок із зображенням сніговика знайдено в книзі, датованій 1380 роком.

     У європейських країнах до початку XIX століття сніговики символізували темні сили. Люди боялися їх і намагалися обходити стороною. Навіть подивитися на снігову фігуру вважалося поганою прикметою. Побутувала думка, що сніговики впливають на моро­зи, керують хурделицею, зберігають або нищать врожаї.

    У нашій країні здавна приязно ставилися до сніговиків. Їх вважали чарівниками, янголами, які допомагають людям пере­жити холодну зиму. Щоб навесні сніговик зміг полетіти на небо, йому давали мітлу.

    Європейці зазвичай прикрашають сніговиків гірляндами, шар­фами, рукавичками, кумедними капелюшками чи шапками. Сьо­годні в багатьох країнах улаштовують конкурси зі створення гігантських снігових скульптур. Дорослі та діти залюбки беруть участь у таких змаганнях. Ліплення сніговиків — весела розвага, що розпочинає низку чудових зимових свят.

 




Переглядів: 340
23.01.2023 -

Категорія: різне

Коментарії до ІСТОРІЯ СНІГОВИКА науково-художнє оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера