Художні описи зими

СНІГ  (Анатолій Давидов)

Сніг випав несподівано. Лапатий-прелапатий. Три дні йшов, а потім перестав. Заясніло  сонце. Ось-ось від­лига струмочками задзюрчить. Та мороз переміг. Вночі знов пороша все легенько притрусила. Школярі слідами мережили білизну снігової ковдри.

 

ОЙ ВЕСЕЛА В НАС ЗИМА! (Наталія Богданець-Білоскаленко)

     Після осені настає красива пора року зима! Особливо вона приваблива, коли легкий, пухнастий сніг укриває землю й усі дерева в білосніжних шатах милують око.

     Хоча чарівниця-зима морозить носики й щічки, проте, незважаючи на холод, діти біжать кататися на санчатах, лижах і ковзанах, ліплять снігових баб і тварин зі снігу. Це найбільша радість для них!

     Узимку сонце знаходиться низько над землею й не на­гріває її так, як в інші пори року. День — дуже короткий. Рано темніє. 21 грудня — найдовша ніч і найкоротший день. А далі щодня на декілька хвилин він починає збіль­шуватися.

      Зима — це ще й пора найбільших свят. До чемних дітей у гості приходить Святий Миколай з подарунками. Потім ми радісно зустрічаємо Новий рік, колядуємо на Різдво, щедруємо 13 січня на щедрий вечір, хлопці засівають 14 січня на свято Василя.

 




Переглядів: 327
10.08.2022 -

Категорія: різне

Коментарії до Художні описи зими:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера