Задачі з фізики

Явище електромагнітної індукції відкрив Майкл Фарадей.

 

Магнітний потік визначається за формулою Ф=BScos(a).

 

Якщо електрон влітає в магнітне поле паралельно до ліній магнітної індукції поля, то він у цьому полі рухається прямолінійно рівномірно.

 

Під час наближення магніту до котушки стрілка гальванометра, з'єднаного з котушкою, відхиляється. Що і як зміниться, якщо магніт замінити на більш сильний? Сила індукційного струму залежить від магнітного поля, тому стрілка гальванометра відхилиться, так як зміниться ЕРС (електрорушійна сила)

 

Визначте магнітний потік однорідного магнітного поля з індукцією 50 Тл, що пронизує поверхню площею 800 см2, якщо кут між вектором магнітної індукції й нормаллю до поверхні становить 45°.

Задачі з фізики

 

 

 

 

 

 

Чому для перенесення гарячого прокату не використовують підйомний магнітний кран? Температура прокату вища температури Кюрі (температура, при якій матеріал перестає бути феромагнетиком) 

 

При переміщенні провідника завдовжки 80 см із струмом 20 А в однорідному магнітному полі з індукцією 1,2 Тл перпендикулярно до нього виконано роботу 1,92 Дж. Визначте величину переміщення.

Задачі з фізики

 

 

 

 

 

 

 

 

Провідник завдовжки 15 см помістили у магнітне поле з індукцією 2 Тл. Кінці провідника замкнуті гнучким дротом, що знаходиться поза полем. Опір кола 0,5 Ом. Яку потужність треба затратити, щоб рухати провідник перпендикулярно до ліній індукції зі швидкістю 10 м/с?

Задачі з фізики

 

 




Переглядів: 4920
3.05.2021 -

Категорія: Реферати

Коментарії до Задачі з фізики:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера