Міфи Давньої Греції

     Давньогрецькі міфи є особ­ливо цікавими для людства, бо вражають силою фантазії і величчю думки. Неповторна поетичність, буйна фанта­зія, і водночас мудрість та значущість багатьох художніх образів грецьких мі­фів надихали письменників, майстрів живопису, графіки, архітектури, скульптури всіх часів і народів.

     Імена богів, історії їхнього життя, дивовижні пригоди героїв дійшли до нас крізь тисячоліття.

     За уявленнями давніх греків, боги жили на Олімпі, найви­щій горі у Греції. Там панували такі самі порядки, як і між людьми. Греки з великою повагою ставилися до людини, тому й богів уявляли в образі людей. Вони нічим не відрізнялися від людей, за винятком безсмертя і вроди.

     Грецькі міфи вчать бути мужніми в боротьбі зі злом, спра­ведливими у стосунках із друзями і рідними, закликають долати життєві труднощі та невдачі. Бо саме ці риси най­більше цінувалися давніми греками і знайшли відображення в їхніх прекрасних міфах.

 

 

Артеміда

Грецька богиня полювання. Вічно юна, прекрасна, мов яс­ний день, богиня Артеміда з луком за плечима, зі списом мисливця в руках весело полює в тінистих лісах і залитих сонцем полях. Го­мінкий натовп німф супроводжує її. А вона, велична, в короткому одязі мисливиці, швидко мчить по лісистих схилах гір.

 

 

       




Переглядів: 483
27.06.2021 -

Категорія: різне

Коментарії до Міфи Давньої Греції:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера