НАША СТОЛИЦЯ — КИЇВ (оповідання Анатолія Григорука)

     Мабуть, усі ви знаєте, що Київ — столиця України, найголовніше й найбільше з усіх наших міст. Тут працю­ють Президент, Кабінет Міністрів України, Верховна Рада України. Тут розташовані найважливіші установи, що ке­рують життям цілої країни. Тут перебувають дипломати з багатьох країн світу, з якими Україна підтримує дружні, ділові стосунки.

      Київ засновано понад тисячу п'ятсот років тому. Зараз він вражає і своєю величчю, і красою. А спершу це було невелике, обгороджене дерев'яним частоколом посе­лення. Жили в ньому й мисливці, й хлібороби, й скотарі, й ремісники... Хлібороби, зрозуміла річ, вирощували хліб. Скотарі розводили худобу. Мисливці ходили на полюван­ня, рибалки ловили рибу. Ремісничий люд будував житло, споруджував укріплення, кував зброю та знаряддя праці, вичиняв шкури на упряж, на взуванку, на пояси...

     Ну, а коли нападали на поселення чужинці, тут уже ко­жен ставав воїном-оборонцем.

     З давніх-давен Київ користувався великою шаною. Його називали «матір'ю міст руських», а саму державу — Київ­ською Руссю.

     А ще це прадавнє місто уславило себе як одне з най­кращих, найбільш пристосованих до життя людських поселень. Кожен мандрівник, що відвідував Київ, був у захваті від його ошатних заквітчаних вулиць і площ, скверів і парків, од могутнього розливу Дніпра. І, звісно, від добросердих гостинних киян.

      Не раз вороги нападали на нашу землю. Не раз дощен­ту руйнували Київ, але він завжди геройськи боронився і відроджувався знову й знову.

      Всі ми любимо нашу столицю. І щиро пишаємось нею.

    




Переглядів: 1005
4.07.2021 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до НАША СТОЛИЦЯ — КИЇВ (оповідання Анатолія Григорука):

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера