ЯК НАРОДЖУЮТЬСЯ ГРОШІ (Тетяна Кузьменко) науково-популярне оповідання

    Паперові купюри друкують, а монети карбують на се­кретних підприємствах. В Україні це фабрика банкнотного паперу в Житомирській області та Банкнотно-монетний двір у Києві. Спеціальний папір для купюр виготовляють із ба­вовни, наносять на нього водяні знаки, вживлюють захисну стрічку. Потім на друкарських верстатах додають тиснення, зображення видимими та невидимими фарбами і розрізають великі аркуші на окремі купюри.

    Спаковані банкноти зберігаються у сховищах Національ­ного банку України. Звідси новенькі купюри в обмін на старі надходять у різні банки. А вже звідти гроші потрапляють до людей, які отримують зарплатню, пенсії, стипендії тощо.

    Далі гроші від людей мандрують до магазинів, ринків, перукарень, кафе… На них купують продукти, одяг, взут­тя, книжки, оплачують ними різноманітні послуги. Словом, відбувається постійний колообіг грошей. До речі, одна й та сама купюра чи монетка за своє життя може потрапити до рук тієї самої людини декілька разів.

 




Переглядів: 79
5.04.2023 -

Категорія: різне

Коментарії до ЯК НАРОДЖУЮТЬСЯ ГРОШІ (Тетяна Кузьменко) науково-популярне оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера