БАНКИ ТА БАНКНОТИ (Тетяна Кузьменко) науково-популярне оповідання

    Торгівля процвітала, купці збагачувалися, а от золоті гро­ші, що постійно переходили з рук у руки, поступово стиралися і менше важили. Виникла потреба у правильному зберіганні грошей. Тоді й з'явилися банки. Коли людина здавала свій капітал у банк на зберігання, то взамін отримувала паперо­вий сертифікат, де зазначалося, скільки її  грошей лежить у банку. Цими сертифікатами можна було розплачуватися за товари. Так з'явилися паперові гроші — банкноти. Ця назва походить від англійського слова banknote, що означає «бан­ківський запис».

    Нині майже кожна країна має свої гроші. За гроші купу­ють товари, ними розплачуються за послуги. Товарами вже майже ніхто не обмінюється, хіба що за домовленістю між продавцями. Але при цьому важливо простежити за тим, аби вартість обмінюваних товарів була однаковою.

 




Переглядів: 99
4.04.2023 -

Категорія: різне

Коментарії до БАНКИ ТА БАНКНОТИ (Тетяна Кузьменко) науково-популярне оповідання:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера