Коли потрібна поліція?

    Вже в Давньому Єгипті, понад дві ти­сячі років тому, була поліція. Бо і тоді люди прагнули жити в мирі та спокої.

    Співробітники поліції охороняли кла­довища, збирали податки та забезпечу­вали законність і порядок.

    І сьогодні поліцейські мають багато обов'язків. Саме вони приходять на допомогу, коли стається аварія на дорозі, крадіжка чи інший злочин.

    Поліція має багато різних підрозділів. Найчастіше ми бачимо працівників Па­трульної поліції України. Вони цілодобово підтримують порядок на наших вулицях, а також першими виїжджають на викли­ки за екстреним номером 102.

    Патрульна поліція захищає права гро­мадян та підтримує безпеку дорожнього руху. Також до складу Національної поліції України входять підрозділи кримінальної поліції, кіберполіції, поліції особливого призначення.

     Спеціальні підрозділи поліції існували й у Давньому Єгипті. Там, наприклад, була спеціальна пустельна поліція, яка супроводжувала каравани та захищала подорожніх і купців від грабіжників.

 




Переглядів: 23
22.03.2024 -

Категорія: різне

Коментарії до Коли потрібна поліція?:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера