ПРИДОРОЖНІЙ КАМІНЬ (Тетяна Винник) літературна казка

    На дорозі лежав старий Камінь і важко дихав. Він багато бачив, але нікому не міг розповісти побачене, оскільки був німий. Сумно проводжав автобуси. Слухав, як шумить в річці вода. І так минав день за днем, а на нього ніхто не звертав уваги.

    «Може, це тому, що я сірий?!» — подумав Камінь.

    Одного разу дорогою йшов чоловік і раптом побачив камінь. Взяв його в руки, подивився на нього з різних боків і сховав у свою сумку. Це був Скульптор.

    Він приніс його в майстерню, поклав на стіл і знову довго роздивлявся. А потім взяв долото й молоток і обережно почав оббивати з нього скалки. Каменю було боляче після кожного удару молотка і в той же час приємно було бачити, як з нього вилітають іскри. А він навіть і не здогадувався, що в ньому, сірому камені, так багато яскравих летючих леліток. Потім скульптор довго його шліфував, витирав вологою ганчіркою, і нарешті поклав його на столі перед люстром. І Камінь побачив, що на нього дивиться справжній крилатий кінь.

— Невже це я? — подумав камінь. — Отой, що колись був сірим, непомітним і нікому не потрібним.

    Незабаром скульптор покликав друзів і показав їм свій витвір. На сірий камінь, який став крилатим конем, дивилися із захопленням, і в очах людей Камінь побачив такі ж самі яскраві лелітки, які вилітали з нього, коли над ним працював майстер.

 




Переглядів: 176
10.01.2023 -

Категорія: казка літературна

Коментарії до ПРИДОРОЖНІЙ КАМІНЬ (Тетяна Винник) літературна казка:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера