ЧОМУ КЕНГУРУ СТРИБАЄ австралійська народна казка

     У давню давнину, за казкових часів кенгуру ходив на чотирьох лапах, як і решта тварин. Не стрибав так, як тепер, зате вмів дуже швидко бігати.

Кенгуру був сором'язливий і жив сам. Удень він зазвичай лежав у затінку дерев, а вночі виходив у степ пастися.

     Якось, коли він спав під деревом, сталася страшна пожежа — зайнявся буш1. Кенгуру прокинувся і метнувся втікати, але вогонь наздогнав його.

    Він біг крізь полум'я і дуже пообпікав перед­ні лапи. Кенгуру більше не міг бігти, а вогонь підступав з усіх боків.

    Кенгуру дуже злякався, побачивши, в якій він небезпеці. Він спробував бігти на двох міц­них задніх лапах і за допомогою довгого хвоста. І кенгуру пострибав. Дострибав до самого вогню, а тоді стрибнув якнайвище й перескочив полум'я.

    Отак і стрибав він, поки врятувався від поже­жі. А коли спробував знову бігти на чотирьох лапах, то побачив, ш;о більше не може це роби­ти. Отож довелось йому знов стрибати. І так він стрибає ще й тепер.

    А коли ви поглянете на його передні лапи, то побачите, що вони в нього чорні — там, де за давніх часів кенгуру їх пообпікав.

 

1. Буш — австралійські ліси з низькорослих дерев і чагарів упереміш з високою травою.

 




Переглядів: 251
5.11.2022 -

Категорія: казка народна

Коментарії до ЧОМУ КЕНГУРУ СТРИБАЄ австралійська народна казка:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера