Окуляри на всі випадки

Для поліпшення зору

    Окуляри допомагають безлічі людей. Це найпоширеніший у світі оптичний прилад.

    Окуляри винайшли в Італії. Вони допомага­ли читати і писати людям з далекозорістю, яка часто розвивається з віком. Пізніше було винайдено і окуляри для виправлення корот­козорості.

     Скельця в окулярах називаються лінзи. Вони мають особливу форму. Нині лінзи у більшості окулярів пластикові, бо вони надій­ні й легкі.

 

Сонячні окуляри

    Сонячні окуляри захищають очі від шкід­ливого світла яскравого сонця. Вони допома­гають водіям, пілотам, лижникам — усім, хто довго перебуває під яскравим сонцем. А ще сонячні окуляри — це просто красива річ. Скельця у них можуть мати різні кольори.

 

Окуляри для плавців

   Окуляри для плавців — це один із видів спортивних окулярів. Вони захищають очі від подразнення хлорованою водою в басейні або солоною морською водою. У таких оку­лярах невеликі скельця. Вони щільно прилягають до обличчя і тримаються на гу­мовій стрічці. Жодна крапля води не має потрапити плавцеві в очі.

 

Окуляри для велосипедистів

    Ці спортивні окуляри захищають очі від дощу, вітру, пилу, дрібних камінців та комах. Особливо вони допомагають під час руху на великій швидкості. Лінзи таких окулярів мають вигнуту форму. Це забезпечує найкращий огляд, коли велосипедист їде по дорозі.

 

 

 

 




Переглядів: 28
23.03.2024 -

Категорія: різне

Коментарії до Окуляри на всі випадки:

Ім'я:*
E-Mail:
Питання: 2*2+2?
Відповідь:*
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера